Cursussen – Duivendrecht

Cursussen

Cursussen

Aangeboden cursussen

 

Cursus Senioren Fit Extra

Een tienweekse cursus voor senioren waarbij er niet alleen aandacht is voor de fysieke gesteldheid maar ook voor de mentale. Ieder cursusuur wordt er aandacht besteed aan een onderdeel van het ouder worden zoals geheugenverlies, artrose of “slijtage”, voeding et cetera. De rest van het uur wordt besteed aan conditie, balans en belastbaarheid waarbij gebruik wordt gemaakt van de oefenzaal en de fitness apparatuur.

De kosten bedragen 75 euro. Het aanmelden kan telefonisch (020 – 770 41 82), per mail (info@pmcd.nl)  of bij de receptie van het PMCD.

 

Cursus VAL OP – VAL AF

Een beweeg- en lifestyleprogramma voor volwassenen met overgewicht en obesitas begeleid door een fysiotherapeut, een dietist en een coach. Dit vindt plaats in zowel in groepsverband als individueel. De interventies in zowel voorlichting als het volgen van het beweegprogramma zijn terugkerend gedurende anderhalve jaar en voor de gehele groep. Door het procers als groep door te brengen steunen deelnemers onderling elkaar.

Voor aanvang van de cursus vindt er een intakegesprek plaats om te beoordelen of u kunt worden toegelaten tot het programma.

De kosten bedragen 100 euro. Het aanmelden kan telefonisch (020 – 770 41 82), per mail (info@pmcd.nl)  of bij de receptie van het PMCD.

 

Cursus Minder Piekeren

Voelt u zich vaak gespannen, maakt u zich zorgen en ligt u daar ‘s nachts wakker van, bent u net als 1 op de 4 Nederlanders hier dagelijks meer dan een uur mee bezig? En wilt u stoppen met piekeren? Dan is de cursus ‘Minder Piekeren’ wellicht iets voor u. Georganiseerd door Prezens in samenwerking met PMCD.

Aan deze crusus zijn geen kosten verbonden. Het aanmelden kan telefonisch (020 – 770 41 82), per mail (info@pmcd.nl)  of bij de receptie van het PMCD.

 

Cursus Valpreventie

Uit onderzoek blijkt dat senioren meer risico lopen om te vallen dan jongeren. Zo’n val heeft nogal eens vervelende gevolgen. Per jaar belanden 50.000 mensen met een botbreuk op een spoedeisende hulp omdat ze gevallen zijn. Daarnaast worden veel mensen na een val  banger om te bewegen. Ze gaan activiteiten vermijden waardoor hun conditie verslechtert.
In samenwerking met Coherente en Fysiotherapie Spits heeft Fysiotherapie Duivendrecht een cursus ontwikkeld waarbij ouderen informatie krijgen over de meest voorkomende zaken wat betreft vallen en hoe ze vallen kunnen voorkomen. De cursus wordt door het hele jaar door meermaals aangeboden in het PMCD.

Aan deze crusus zijn geen kosten verbonden. Het aanmelden kan telefonisch (020 – 770 41 82), per mail (info@pmcd.nl)  of bij de receptie van het PMCD.

 

Cursus Pilates

Pilates is een trainingsmethode waarbij er aandacht is voor de houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling, concentratie, controle en centriciteit. Het is een effectieve cursus die verschillende spiergroepen versterkt en de bewegelijk van het lichaam toe laat nemen.

De kosten bedragen 37,50 euro per maand en het wordt gegeven op de dinsdag avond. Het aanmelden kan telefonisch (020 – 770 41 82), per mail (info@pmcd.nl)  of bij de receptie van het PMCD.

 

Cursus Mindfulness

Mindfulness leert de bewustwording over de fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten te verbeteren. Het wordt ook wel benoemd als een ‘aandachttraining’ of een de  ‘acceptatie van wat er is’.

De kosten bedragen 70 euro voor vijf bijeenkomsten. De eerste vindt plaats op 6 maart 2018. Het aanmelden kan telefonisch (020 – 770 41 82), per mail (info@pmcd.nl)  of bij de receptie van het PMCD.